Nowe forum - forumzn.pl

Znalazłeś błąd? Masz propozycję wprowadzenia czegoś nowego? Więc ten dział jest dla Ciebie!

Nowe forum - forumzn.pl

Postprzez Pawlak » 6 sie 2009, o 23:51

Czy wchodząc na forum ZN mieliście wrażenie, że to nie to? Zielony, mdły kolor, przestarzałe sekcje. Tak... odpychająco. Szukacie zmiany?

Idealnie! Do użytku oddajemy forumzn.pl - nowe wcielenie pod nową domeną naszego młodzieżowego forum. Jednakże to nie koniec zmian! Przygotowaliśmy specjalny styl w odmienionych barwach. W działach nastąpiła spora reorganizacja. Od tej pory, to kultura oraz nasze zainteresowania są dla nas najważniejszą tematyką.

Mamy ogromną nadzieję, że przypadnie wam do gustu w każdym calu: od kolorystyki przez układ sekcji aż po świetną ekipę. :) Bo tylko to zostanie ze starego forum ZN z nami - wspaniali ludzie, którzy to forum tworzą.

Zapraszamy więc do surfowania i pisania, klawisze w ruch, Forum Życie Nastolatków w nowej (mamy nadzieję, że lepszej) formie jest do waszej dyspozycji!

--------------------------------
W miarę upływu czasu nastąpią kolejne zmiany w działach.

Czekamy na opinie ;)
"Każdy ma prawo do rzeczy możliwych"
Obrazek
Pawlak
Prezes

NK - forumzn.pl (2)

Re: Nowe forum - forumzn.pl

Postprzez mr.Radek » 7 sie 2009, o 00:09

Woah, będę pierwszy.
Szczerze? Wolałem
Zielony, mdły kolor, przestarzałe sekcje.

Kolorystyka jest - powiedzmy to sobie zupełnie szczerze - oczojebna i czuję się tak, jakbym patrzył na śnieg w pełnym słońcu. Ikonki i opisy działów są technicznie źle zaprojektowane, styl się zbyt rozciąga na boki, co męczy oczy (pomiędzy nazwami działów a ostatnimi postami jest zbyt duża przerwa i zbyt uwidoczniona poprzez wąskość paneli z nazwami działów), w dodatku te szczątki zimowych wzorów tylko pogarszają sytuację.
Obrazek
mr.Radek
-#Redaktor

Postprzez Fał » 7 sie 2009, o 00:10

Nareszcie "serwisowe" działy na górze. Tylko mieć nadzieję, że poprawi to kontakt na linii administracja - użytkownik (w obie strony).
Girls are like internet domain names - the ones you like are already taken.
Though you can stil get one from a strange country.
Fał
Użytkownik

Piszę poprawnie (1) last.fm (1) Facebook (1)

Postprzez Dawied » 7 sie 2009, o 00:19

Nie zgodzę się z oczo-jebnością, kolorystyka dużo bardziej mi odpowiada. Co do rozkładu działów jest bardziej czytelny już w tym momencie. Teraz tylko zrobić coś z tematami (niech będą bardziej interesując, a nie tylko wyliczanki). A co do nowej odsłony, to chwilami czcionki wydawały mi się, za małe, ale teraz po kilkunastu minutach czytania przyzwyczaiłem się.

Dzięki za waszą pracę i oby tak dalej, pozdrawiam
Przedstawienie ciągle musi trwać, bo przy życiu wszystko blednie nawet sama śmierć
Dawied
Użytkownik

NK - wpmt.pl (1)

Postprzez Patryk » 7 sie 2009, o 07:03

Nie widzę - z poziomu strony głównej - czy są nowe posty w subforach. Da się coś zrobić?
Patryk
Użytkownik

Postprzez Vilya » 7 sie 2009, o 08:00

Patryk, u mnie widać, gdzie pojawiły się nowe posty. Nie wiem dlaczego ;P

Co do nowego wyglądu forum - mimo, że jestem tu od niedawna, przyzwyczaiłam się już do zielonego koloru (notabene jest to mój ulubiony kolor, zwłaszcza w takim odcieniu). Teraz czuje się jakby była pełnia zimy, a nie lato :P Coś mi poprostu nie leży. W dodatku, jak dla mnie, literki są troszkę za małe.
J
ednak dobrze, że na forum coś się zmienia, bo to oznaka, że idzie do przodu a nie stoi w miejscu. Brawa dla ludzi, którzy o to dbają, bo wykonują kawał dobrej roboty. A zawsze znajdzie się grupa osób, którym zmiany nie odpowiadają, lecz do wszystkiego idzie się przyzwyczaić.
Vilya
Użytkownik

Postprzez Ginger » 7 sie 2009, o 08:35

Przed chwilką byłam zalogowana, teraz już nie jestem, a pisać mogę - wyjaśni mi ktoś gdzie tu jest logika? Poza tym, nie wyświetla mi pola do szybkiej odpowiedzi, ani nie mogę pisać w SB - i tak, jestem przekonana w 100%, że byłam zalogowana, przynajmniej tak było napisane na górze. Kolorystyka mi nie odpowiada, a i wykonanie jest...przemilczę, by nikogo nie urazić. Nie mniej sam zamysł jest niezły, a układ działów faktycznie nakłania do zwrócenia uwagi na kontakt między administracją a użytkownikami. Mam jednak nadzieję, że następne zmiany nadejdą szybko. Baaardzo szybko.
Ginger
-#Redaktor

Postprzez Pawlak » 7 sie 2009, o 08:41

Uznaliśmy z redakcją, że potrzebowaliśmy sporych zmian, aby tą świeżością łatwiej nam było przywrócić starą, dobrą renomę naszego forum. Nowa kolorystyka to też ukłon do starszych użytkowników, którzy już zbyt wiele zielonego doznali w swoim życiu :P Czekamy na wszelkie propozycje zmian. Niedługo w profilu użytkownika będzie ponownie dostępny poprzedni styl.

Prawdą jest, że przy działach subforowych ze strony głównej nie ma ikonek, które by wskazywały w których działach jest coś nowego. Miejmy nadzieję, że uda nam się to naprawić.

Jeśli chodzi o błędy zgłoszone przez Gin - prosiłbym o dokładne zbadanie sprawy. Rutynowe sprawdzanie różnych przeglądarek, cookies, cache, sprawdzenie odpowiedniej domeny (forumzn.pl bez www), najlepiej jeszcze inny komputer.
"Każdy ma prawo do rzeczy możliwych"
Obrazek
Pawlak
Prezes

NK - forumzn.pl (2)

Postprzez Vilya » 7 sie 2009, o 08:46

Ginger napisał(a):Przed chwilką byłam zalogowana, teraz już nie jestem(...)
ani nie mogę pisać w SB

Miałam tak, jak pierwszy raz się zalogowałam. Weszłam do jakiegoś wątku, a gdy przeszlam z powrotem na stronę główną - byłam wylogowana. A w SB nie miałam tego paska, gdzie można wpisywać wiadomości.
Jednak wszystko samo się już naprawiło, chyba dlatego, że potem zalogowałam się przez ten nowy adres, a nie tak jak za pierwszym razem - przez ten stary.
Vilya
Użytkownik

Postprzez Ginger » 7 sie 2009, o 08:51

Wierz mi, że postanowiłam jakoś sobie poradzić sama, zanim napisałam tego posta, więc nie jest to jednorazowy problem. Obecnie mam napisane, że nie jestem zalogowana. A skoro piszę, to jest tu jakiś błąd, prawda?
Ginger
-#Redaktor

Postprzez Fał » 7 sie 2009, o 08:53

Pewnie masz domenową schizofrenię. Logowałaś się na starej czy nowej?
Girls are like internet domain names - the ones you like are already taken.
Though you can stil get one from a strange country.
Fał
Użytkownik

Piszę poprawnie (1) last.fm (1) Facebook (1)

Postprzez Sofie » 7 sie 2009, o 08:55

Ginger, pisaliśmy już o tym w strefie: Jednym się wyświetla wyloguj, a innym nie. Tak samo jest z odnośnikiem główna- nie wiedzieć czemu, czasem wyrzuca i wylogowuje. Ja też z początku nie mogłam pisać na SB. Już wszystko, powiedzmy, w miarę działa. Logujesz się na forumzn.pl?

//edit:
Logowałaś się na starej czy nowej?

No właśnie? Tu może być problem.
Sofie
Użytkownik

NK - wpmt.pl (1) last.fm (1)

Postprzez Ginger » 7 sie 2009, o 08:58

Ginger, pisaliśmy już o tym w strefie: Jednym się wyświetla wyloguj, a innym nie.

A ja wcale nie o tym mówię - pasek na górze traktuje mnie jak niezalogowanego użytkownika - mam Główna, FAQ, Regulamin, Rejestracja i Zaloguj.

Logowałaś się na starej czy nowej?

Na nowej.
Ginger
-#Redaktor

Postprzez Sofie » 7 sie 2009, o 09:02

Może masz problemy z pamięcią. Wyczyść cookies.
//edit:
A ja wcale nie o tym mówię - pasek na górze traktuje mnie jak niezalogowanego użytkownika - mam Główna, FAQ, Regulamin, Rejestracja i Zaloguj.

... potem wchodzisz na konkretny temat i jesteś zalogowana. Proste. Przy momencie logowania nie wciskaj "wróć do strony głównej" tylko poczekaj.
Sofie
Użytkownik

NK - wpmt.pl (1) last.fm (1)

Postprzez Ginger » 7 sie 2009, o 09:04

Może masz problemy z pamięcią. Wyczyść cookies.

No co ty nie powiesz? Napisałam już wyżej, że to zrobiłam. Sprawdziłam na innych przeglądarkach. Na innym komputerze na razie nie miałam okazji. Zresztą, mniejsza, Pawlak znowu powie, że wymyślam, więc dajmy spokój. ;)

Edit:

Przy momencie logowania nie wciskaj "wróć do strony głównej" tylko poczekaj.

Nigdy nie wciskam "wróć do strony głównej". -,-
Ginger
-#Redaktor

Następna strona

Powrót do Rozmowy o forum