do przeczytania polecam Liz Nickles "caly czas swiata" "pachnidlo" ale nie pamietam teraz autora "jedenascie minut" Coelho "płacz, Radosna" Cuca Canals
Warn za brak uzasadnienia.
Ostatnio edytowano 19 lut 2008, o 20:56 przez Alisjon, łącznie edytowano 1 raz
Powód:.
Romeo take me somewhere we can be alone I'll be waiting all there's left to do is run You'll be the prince and I'll be the princess It's a love story baby just say `yes`
genialna. Wciąga, samej brak mi trochę słów, aby ją opisać. Ale jeśli chodzi o krótki opis książki to wygląda tak... "Buszujący w zbożu u progu dwudziestego pierwszego wieku. Powieść dla młodych, zbuntowanych, pragnących doświadczyć życia. Powieść dla nastolatków poszukujących odpowiedzi na najważniejsze pytania: o miłość, która wywraca świat do góry nogami, o przyjaźń, której doświadcza się na całe życie"
Seria książek Ewy Nowak, pouczające, poruszające problemy nastolatków, polecam. "Diupa" "Krzywe10" "Michał Jakiśtam" "wszystko tylko nie mięta" "Lawenda w chodakach" i inne
I'm your good and bad dream, your smile and tears, your birth and death, so don't make me fool
świetna książka. pisałem już o niej co nieco w innym temacie. opowiada o kobiecie, której świat rujnuje się przez chorobę psychiczną. rzekomo jest to autobiografia autorki, która popełniła samobójstwo w dość młodym wieku.
Powiedz - schylona ponad mogiłą - Śpiącemu w mogił obłędzie - Gdzie się podziewa to, co mną było, A nigdy mną już nie będzie?
"Alchemik" Paulo Coelho "Przeklinam Cię ciało" Wanda Lachowicz "Jak chodzić na wysokich obcasach" Camilla Morton "Pachnidło" "Jestem niewinny" Jerzy Siewierski
Warn za brak uzasadnienia.
Ostatnio edytowano 23 mar 2008, o 00:12 przez Alisjon, łącznie edytowano 1 raz
Powód:.
"Cause I’m feeling nervous Trying to be so perfect"
Krystyna Siesicka napisała wiele przyjemnych tytułów młodzieżowych. Bardzo aktualne książki pomimo tego, że wydane były już dawno, polecam ci poszperanie w bibliotekach;)
'kłamca' pana Ćwieka- jesli chodzi o fantaste, 'Fielix, Net i Nika" pana Kosiak-jesli chodzi o SF, Seria Małgorzaty Musierowicz 'Jeżycjada'- jesli chodzi o ksiazki młodziezowe poza tym 'Artemis Fowl'.
Ja polecam książki Alfreda Hitchocka (czy jak to się pisze... hehe ). Np. 1. "Tajemnica kaszlącego smoka" 2. "Tajemnica gadającej czaszki" 3. "Tajemnica magicznego kręgu"
Albo jeśli lubicie romanse, to cudowne książki pisze Barbara Cartland!!
polecam szczególnie dla dziewczyn "Pamiętnik narkomanki"-Barbara Rosiek i "Dzieci z dworca ZOO" -nie pamiętam autora a i jeszcze jedna książka,która zapadła mi w pamięci to "miłość w berlinie" nie pamiętam autora
Niejedna maska tak się zużyła, że widać przez nią twarz
Na dziś polecam książkę Richarda Paula Evansa Słonecznik. Naprawdę jest piękna - opowiada o sile miłości, wytrwałości, poświęcenia a co najważniejsze o nadziei nadanej małym sierotom.
Bóg nie nad głową mieszka, lecz w środku człowieka, Więc kto w głowę zachodzi, od Boga ucieka.