The Prodigy

The Prodigy

Postprzez Ginger » 7 lut 2010, o 00:45

Na pewno na forum znajdą się jacyś fani tego zespołu...

Obrazek

The Prodigy – brytyjski zespół tworzący muzykę elektroniczną.
Ich muzyka składa się z rozmaitych stylów, począwszy od rave we wczesnych latach 90., po dance, big beat i industrial z elementami punkowego wokalu w późniejszych latach. Obecnie zespół tworzą: Liam Howlett (kompozytor), Keith Flint (tancerz/frontman/wokalista) oraz Maxim Reality (wokalista/frontman). W latach 1990 do 2000 do zespołu należał tancerz Leeroy Thornhill, a we wczesnych latach istnienia The Prodigy występowała także wokalistka i tancerka Sharky.
The Prodigy początkowo zaistnieli na undergroundowej scenie rave, pod początek lat 90., ale już wkrótce osiągnęli światową sławę. Jedne z ich najbardziej znanych utworów to: "Out of Space", "Smack My Bitch Up", "No Good (Start the Dance)", "Breathe", "Firestarter", "Poison", "Spitfire" oraz "Voodoo People". W księdze Guinness 2000 Prodigy zostało wpisane przy dwóch rekordach.

Strona zespołu

Jakbym miała wybrać zespół, którego muzyka nigdy mi się nie nudzi, to podałabym chyba Prodigy. Dla jednych jest to wielka monotonia i wykorzystywanie non stop tych samych wątków muzycznych, dla innych niesamowity przekaz. Dla mnie to po prostu kawałek dobrej muzyki elektronicznej, i osobiście polecam piosenkę "Invaders must die" z albumu z roku 2009. Ciekawa, ale nadal zachowana w klimacie Prodigy.

Słuchacie? Lubicie? Wybieracie się na koncerty?
Ginger
Mistrz nastolatków

Posty na forum: 2341
Zbanowany

Re: The Prodigy

Postprzez maszróm » 7 lut 2010, o 11:05

Nie wyobrażam sobie, żeby ich nie znać. Twórczość, którą znam to takie the best of, ale uważam, że zespół naprawdę jest wart uwagi. Tworzą niezwykle charakterystyczną i ciekawą muzykę xd
maszróm
-#Redaktor

Posty na forum: 1271
NK - forumzn.pl (2) last.fm (1) Digart (1)
Ostrzeżenia: 1

Postprzez Yenna » 7 lut 2010, o 12:32

Od niedawna słucham i podoba mi się z tego względu, że ich twórczość ewoluuje, przez co nie jest nudna. Widać znaczną różnicę pomiędzy pierwszymi, a ostatnimi płytami. Ostatnio byłam nawet na imprezie tematycznej z ich muzyką^^
"Ludzie usilnie starali się ją przekonać, że uroda to tylko zewnętrzna forma, liczy się wnętrze - tak jakby jakiś mężczyzna zakochał się kiedyś w parze nerek!"
Yenna
Specjalista

Posty na forum: 1437
last.fm (1)

Postprzez Michał » 7 lut 2010, o 22:01

Alternatywa dla punka przy uprawianiu sportu, to wystarczający komentarz do tematu jak dla mnie :P W zasadzie to Prodigy i Daft Punk to jedyne pozycje z muzyki elektronicznej, które się dla mnie liczą.
Możecie zgarnąć nas z ulicy
Ale ulicy z nas nigdy nie zgarniecie
Możecie bawić się w naszych knajpach
Ale o życiu tutaj nic nie wiecie
Michał
-#Nastolatek

Posty na forum: 783
NK - wpmt.pl (1)

Powrót do Elektroniczna