Opinie na temat forum.

Znalazłeś błąd? Masz propozycję wprowadzenia czegoś nowego? Więc ten dział jest dla Ciebie!

Re: Opinie na temat forum.

Postprzez Fał » 22 lut 2010, o 21:43

Ginger napisał(a):(ale tu już walenie w mur administracji, o ile jeszcze jakąś mamy)
Nie, nie mamy. I to jest problem też. I archiwizacja go nie rozstrzygnie. Tak samo jak czystki z nieaktywnych (z zeroma postami) użytkowników itp. Chodzi o to, że pomysłów padało dużo, ale jak zwykle było to rzucanie grochem o ścianę. Nie wiem jak wy, ale ja mam już tego po prostu dość, bo skoro ludzie "z dołu" chcą, a "góra" najwyraźniej nie, to i Salomon nie naleje. Z tonu wypowiedzi Michała wynoszę podobne odczucia. I paru innych osób, z którymi gadałem prywatnie, też...

Dodatkowo reszta ekipy też ma to gdzieś, ba, mam podejrzenia, że nie którzy tak naprawdę się z tego stanu cieszą. Totalny brak aktywności redakcji w twórczości własnej jest skandalem, ale oczywiście o tym też można sobie gadać do woli...
Girls are like internet domain names - the ones you like are already taken.
Though you can stil get one from a strange country.
Fał
Użytkownik

Piszę poprawnie (1) last.fm (1) Facebook (1)

Postprzez Nina » 23 lut 2010, o 10:15

Nie wiem jak resztę, ale mnie zwyczajnie męczą już te rozmowy. Ktoś proponuje jakiś pomysł, a za chwilę jest on negowany przez innych, bo i tak nic na dłuższą metę nie zmieni. Na dłuższą może nie, ale jeśli istnieje szansa "odżycia" forum, to z niej skorzystajmy. Nawet jeśli nie sprawdzi się na dłużej, dzięki temu choć na chwilę zwiększy się ruch na ZN, a to już coś, bo potem już małymi "zabiegami" trzeba będzie dbać o to, aby ludzie z tego forum nie uciekali. Najgorszy jest początek, co zresztą widać. Już nawet nie chodzi chyba o brak pomysłów, bo jakieś mniejsze lub większe się pojawiają, ale o to, że te pomysły wypływają wciąż od tych samych osób, a reszta sra na to wszystko. I o ile na temat nowego koloru forum mogli gadać bez końca, o tyle o zmianach, które naprawdę są potrzebne, nikt już nie ma niczego ciekawego do powiedzenia.
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Postprzez Wenezuela » 23 lut 2010, o 16:24

Wyczyśćmy całe forum i zacznijmy wszystko od nowa, pod starą nazwą. Będziemy mieli po zero postów, zareklamujemy się, pościągamy znajomych i forum się odrodzi. To jedyne rozwiązanie, które narodziło się w moim mózgu.
Wenezuela
-#Moderator

Postprzez Pawlak » 23 lut 2010, o 23:23

Postaram się w piątek uaktywnić i dać własną odpowiedź wraz z rozpoczętym działaniem. Liczę, że wspólnie damy radę wprowadzić zaplanowane pomysły.
"Każdy ma prawo do rzeczy możliwych"
Obrazek
Pawlak
Prezes

NK - forumzn.pl (2)

Postprzez Mardak » 18 mar 2010, o 16:26

Tylko teraz pytanie, które pomysły? Jak dla mnie problem polega na tym, że jeżeli ktoś się już tu nowy zaloguje jest skutecznie odstraszany przez innych. Poziom jest bardzo wysoki, przyznam że nie widziałam nigdzie forum na którym była by możliwość mądrzejszego dyskutowania, na dodatek z kulturą. Może i to też przerasta nowicjuszy. Nie twierdzę, że powinniśmy teraz zniżać się do poziomu przeciętnego nastolatka, ale może można by faktycznie zrobić trochę miejsca dla tych o mniejszym poziomie inteligencji? Nie ze wszystkich osób da się zrobić myślicieli. Jeżeli jako osoba prosta, natrafiłabym na samą bandę intelektualistów, chyba bym zrezygnowała, bo i tak bym się nie przebiła za pomocą własnych, ograniczonych słów.
stoję twarzą w twarz
z własną szarością
delikatnym cieniem
w kącikach ust widzę
spłowiały uśmiech
zapomniany przez czas
realność gdzieś utkwiła
między jednym a drugim
nostalgicznym wspomnieniem
trzymam się mocno
tylko nie wiem czego
i zupełnie po co
Mardak
Użytkownik

Użytkownik miesiąca (1) Piszę poprawnie (1)

Postprzez Łolka » 6 kwi 2010, o 10:35

Czy poprawianie błędów ortograficznych nadal leży w obowiązkach Moderatorów?
Człowiek jest przywiązany. Przywiązany!
Łolka
Użytkownik

last.fm (1)

Postprzez Michał » 6 kwi 2010, o 11:01

Leżeć leży, ale nie jest to już tak infantylne jak dawniej, kiedy moderatorzy poprawiali wszystko na czerwono i wychodziły mozaiki z postów. Mniejszą wagę też się do tego przykłada :wink: Wolę zwrócić użytkownikowi uwagę i dać parę rad dotyczących pisania na forum niż przerabiać mu posty, bo najczęściej tego wymagają, małe poprawki nie bardzo wystarczą.
Lubię gdy wzniosłe masz zamiary
kierujesz mnie na drogę cnoty
i marszczysz czoło gdy w nagrodę
słyszysz mój zdrowy śmiech idioty
Michał
-#Dyrektor Forum

NK - forumzn.pl (2)

Postprzez Patryk » 6 kwi 2010, o 12:55

Dlaczego nadal leży?

Przecież to śmieszne. Post świadczy o autorze, niech będzie taki, jakim został stworzony.
Patryk
Użytkownik

Postprzez Łolka » 6 kwi 2010, o 17:47

Michał, serdeczne dzięki ;)

Skoro powoli rodzi się dyskusja ... :P

[...] Post świadczy o autorze, niech będzie taki, jakim został stworzony.

A ja z kolei uważam, że świadectwo daje przede wszystkim to, co zostało napisane, w drugiej kolejności - jak. Błędy nie muszą być korygowane na czerwono ( odnośnie estetyki ), a poprawnie napisany tekst zupełnie inaczej się czyta. To taka mała sugestia (;
Człowiek jest przywiązany. Przywiązany!
Łolka
Użytkownik

last.fm (1)

Postprzez Wenezuela » 7 kwi 2010, o 14:40

Ja zgadzam się z Łolką, dlatego cały czas poprawiam. Tyle, że bez podpisu.
Wenezuela
-#Moderator

Postprzez Nina » 7 kwi 2010, o 15:52

Tyle, że bez podpisu.

Jeszcze jakiś czas temu wymagane było wpisywanie powodu edycji posta, ale teraz błędy poprawia się anonimowo. Tak jak już Michał powiedział, obecnie poprawianie błędów zależy to od woli moderatora. Osobiście jeśli mam tylko chwilę, wolę napisać posta, niż bawić się w poprawianie błędów, ale zgadzam się też z Łolką, że poprawnie napisane posty są przystępniejsze w odbiorze, no i estetyczniej wyglądają. I choć posty rzeczywiście świadczą o autorze, ważne jest też, aby na forum był porządek.
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Postprzez Pestka » 7 kwi 2010, o 16:03

Powody edycji nie wyglądają za ciekawie jeśli błąd nie jest zaznaczony - same "ort" psują wygląd tak samo jak pokolorowane na czerwono wyrazy. Hmm chyba po prostu anonimowe poprawianie jest najlepsze - zważywszy na to, że błędów jest od groma i co trzeci post musiałby być edytowany.
Lubię słoneczniki.
Pestka
Użytkownik

Postprzez Patryk » 7 kwi 2010, o 17:57

A dla mnie forum nadal powinno być miejscem, w którym nikt - dopóki nie złamię regulaminu, czy prawa - nie powinien ingerować w moje posty. Szczególnie anonimowo.
Patryk
Użytkownik

Postprzez Fał » 7 kwi 2010, o 17:58

Ja prawdę mówiąc też tak uważam. Dopuszczam wyczerwienienie ortów jeśli są bardzo ewidentne i powtarzające się jako swego rodzaju napiętnowanie autora, ale uważam, że każdy sam sobie wystawia świadectwo nie tylko tom co pisze, ale też tym jak pisze.

Naczelną zasadą niemniej pozostaje zdrowy rozsądek.
Girls are like internet domain names - the ones you like are already taken.
Though you can stil get one from a strange country.
Fał
Użytkownik

Piszę poprawnie (1) last.fm (1) Facebook (1)

Postprzez Wenezuela » 7 kwi 2010, o 19:20

Czyli co, niwelujemy tylko te najbardziej rażące błędy?
Wenezuela
-#Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o forum