Prezenty.

Tutaj pomożemy Ci w wyjściu z trudnych sytuacji. (obowiązuje Reda)
Regulamin działu
W tym dziale obowiązuje Reda.

Obrazek

Prezenty.

Postprzez Tullia » 16 lis 2007, o 15:32

W związku z tym, że tematów o prezentach jest bez liku- postanowiliśmy założyć jeden, wielki, gdzie każdy będzie mógł się podzielić swoimi pomysłami. W ten oto sposób unikniemy niepożądanego bałaganu.
Teraz zbliżają się Mikołajki, niedługo Boże Narodzenie... Czy macie już pomysły? A może zdążyliście już kupić upominki, które skrzętnie schowaliście i tylko czekacie na te wyjątkowe dni?

Co lubicie kupować bliskim?
Jak wyglądają Wasze podarki urodzinowe, imieninowe, walentynkowe?
Co dla rodziców, co dla partnerów, przyjaciółek, nauczycieli?
Który prezent waszym zdaniem udał Wam się najbardziej?

Przydatne tematy:
Dzień matki:
viewtopic.php?f=26&t=2120
Dla mamy na urodziny:
viewtopic.php?f=12&t=5362
Prezenty urodzinowe dla chłopaków:
viewtopic.php?f=26&t=2461
viewtopic.php?f=26&t=4358
viewtopic.php?f=26&t=7720
viewtopic.php?f=26&t=11166
Prezenty gwiazdkowe dla chłopaków:
viewtopic.php?f=26&t=3210
Prezent dla dziewczyny- nie będąc jeszcze parą
viewtopic.php?f=26&t=2829
viewtopic.php?f=26&t=2637
viewtopic.php?f=26&t=4498
Dla siostry na urodziny:
viewtopic.php?f=26&t=4114
Dla przyjaciółki/przyjaciela/koleżanki/kolegi na urodziny:
viewtopic.php?f=26&t=5502
viewtopic.php?f=12&t=11099
viewtopic.php?f=12&t=7493
Na mikołajki dla kolegi/ koleżanki:
viewtopic.php?f=12&t=3029

Organizacja
viewtopic.php?f=1&t=7296
viewtopic.php?f=2&t=10878
viewtopic.php?f=12&t=7204
viewtopic.php?f=12&t=8406
viewtopic.php?f=12&t=4266
Obrazek

„Mógłbym bez żalu, niewiasto równa boginiom,
Łoża z tobą zaznawszy, w głębiny zstąpić Hadesu"
Tullia
Użytkownik

Re: Prezenty.

Postprzez Ginger » 24 lip 2009, o 11:48

Krawat, spinki do garnituru, płytę ulubionego wykonawcy, wodę kolońską, perfumy, najlepiej coś użytkowego. Zależy w jakich granicach jeżeli chodzi o koszty, i co na pewno odrzucacie. Może uściślij pole wyboru?
Ginger
-#Redaktor

Postprzez Nina » 24 lip 2009, o 12:23

Ze względu na to, że jest to okrągła rocznica ślubu, wypadałoby kupić coś pamiątkowego, a nie np. perfumy, które z czasem się zużyją. Myślę, że spinka do krawata byłaby dobrym pomysłem, ale:
i z gory zaznaczyl ze on bizuterii nie chce.

Wszystko zależy od zainteresowań Twojego ojca. Jeżeli np. zbiera stare monety, Twoja mama mogłaby sprawić mu taką, której jeszcze nie ma. Poza tym, zależy, jakiego rodzaju prezent ucieszyłby najbardziej Twojego ojca- jeżeli użytkowy, to skorzystaj z propozycji Ginger, jeśli bardziej pamiątkowy- możesz kupić np. nożyk do listów.
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Postprzez JARECZKO » 22 gru 2009, o 12:38

Chodzę z dziewczyną 10 miesięcy i pod choinkę kupiłem jej pierścionek. Tylko to nie maja być zaręczynowy, tylko po prostu taki prezent. Jak myślicie czy to dobry pomysł czy może mam szybko kupić coś innego, a pierścionka nie dawać?

Proszę o szybką odpowiedz.
JARECZKO
Użytkownik

Postprzez Nina » 22 gru 2009, o 12:42

Większość dziewczyn lubi dostawać biżuterię, więc pewnie i Twoja dziewczyna się ucieszy. Oczywiście jeżeli oboje jesteście w ten związek bardzo zaangażowani.
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Postprzez JARECZKO » 22 gru 2009, o 13:10

Lubi biżuterię ;)
Tylko niektórzy mówią że pierścionek daje się na zaręczyny, a ja chce jej dać ten pierścionek tylko tak jako prezent aa nie na zaręczyny. Więc się zastanawiam czy to będzie dobry prezent, czy może lepiej coś innego zamiast pierścionka?
JARECZKO
Użytkownik

Postprzez Wenezuela » 22 gru 2009, o 16:17

Będzie dobry, ileż to par nie jest zaręczonych, a pierścionki dziewczyny dostają. Sama znam kilka takich przypadków i zawsze panienki są zadowolone, także nie stresuj się chłopie, bo szkoda zdrowia. :)
Wenezuela
-#Moderator

Postprzez JARECZKO » 22 gru 2009, o 17:22

Może i masz racje ;)
Dzięki za odpowiedź ;P
JARECZKO
Użytkownik

Postprzez Imaginacja » 22 gru 2009, o 22:08

Przyłączam się do popierania pierścionka.
Drodzy Panowie, pierścionek nie musi być oznaką zaręczyn, może być miłym upominkiem, który na pewno spodoba się wybrance. Niektóre pary praktykują zakup "obrączek" na znak bycia razem. To też jest miły symbol, o ile obojgu to odpowiada ;)
"Moją historię znasz doskonale
Wiesz, kim jestem, nie raz z tobą rozmawiałem
Znasz to miejsce na pamięć, za często tu byłem
W powietrzu od emocji za gęsto, tak żyję.
"

— Grammatik
Imaginacja
-#Moderator

Postprzez Yenna » 22 gru 2009, o 22:31

zwróć uwagę, na to, czy ona nosi pierścionki, czy tez jej się podobają (bo mi na przykład przeszkadzają z reguły), kwestia indywidualnego podejścia.
"Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie. "
Kardanom fotografia
Yenna
Użytkownik

last.fm (1)

Postprzez Mariqua » 28 gru 2009, o 12:08

Powiem wam, że tak naprawdę nic, nawet najbardziej kosztownego nie zastąpi prezentu, który został wykonany od serca. Wiem, że niektórzy myślą, że nie mogą sobie na to pozwolić ze względu na brak talentu manualnego(jak np. ja), ale nic bardziej mylnego. Jako przykład, moja koleżanka zrobiła mi okładkę Vogue'a z moim zdjęciem, druga zrobiła pięęęęęęęęęęęękne kolczyki, normalnie cudo, mówię wam. A najbardziej w tych prezentach cieszył mnie ich wkład i twarz pełna napięcia, gdy otwierałam prezent. (:
Some people think I'm aggressive
'Cause I know what I want
Mariqua
Użytkownik

Prezent dla kolegów . Pilne !

Postprzez kalejdoskopmarzen » 9 lut 2010, o 00:32

Wiem , że były tematy o prezentach ,ale tam nic nie znalazłam .
Co mogę kupić 2 kolegom na urodziny ?
Wiem , że jeden interesuje się hip-hopem , a drugi nie wiem - tylko tyle , że jest ładny :)
Proszę pomóżcie , bo to bardzo pilne .
kalejdoskopmarzen
Użytkownik

Postprzez Nina » 9 lut 2010, o 18:39

Idziesz na urodziny do kolegów, o których nic nie wiesz? Skoro ten jeden interesuje się hip-hopem, to może kup mu płytę ulubionego zespołu, albo porządne słuchawki do odtwarzacza muzyki. Książka, elegancki długopis, perfumy- pomysłów jest naprawdę sporo, wszystko zależy od zainteresowań kolegów i tego, ile pieniędzy chcesz na te prezenty przeznaczyć. Jeśli sama nie masz kompletnie żadnego pomysłu, zawsze można złożyć się w kilka osób (które może lepiej tych ludzi znają) i razem wybrać się na zakupy.
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Walentynki - Studniówka - prezent dla koleżanki

Postprzez MarcinUser » 12 lut 2010, o 19:19

No właśnie, w niedziele są walentynki a ja wtedy mam studniówkę z koleżanką. Myślę że pasowałoby kupić jej upominek ale nie wiem co. Dlatego piszę tutaj :)
MarcinUser
Użytkownik

Postprzez Nina » 13 lut 2010, o 12:36

Wystarczy mały drobiazg. To nie jest jakieś wielkie święto, a tym bardziej, że jest to tylko Twoja koleżanka, nie musisz silić się na wyszukany prezent. Myślę, że dziewczyna poczułaby się zakłopotana, gdyby dostała od Ciebie coś drogiego. Kup jej coś symbolicznego- czekoladki, kartkę walentynkową.
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Postprzez gwiazdeczka_(*-*) » 11 kwi 2010, o 17:07

Dla swojego chłopaka na mikołajki kupiłam taką poduszkę,JAŚKA chyba za 10zl w rossmannie. Na niej wyszyłam herb ulubionej drużyny piłkarskiej mojego lubego;) Jest to akurat Barcelona. Wykonałam to bez jakiś szabloników, ale udało się. Posłużyłam się muliną. Zrobienie tego zajęło mi miesiąc, chłopak był bardzo zadowolony, wygląda tak, jakby była kupiona w sklepie. Poniżej z prawej str dałam podpis w formie inicjałów i małe serduszko w którym dałam KC. I to Tyle:):):):)
to tak jakbym się przebudziła
złamałeś każdą zasadę którą miałam
zaryzykowałam podejmując się tego
Nigdy cię nie odrzucę

<3:))=*
gwiazdeczka_(*-*)
Użytkownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Problemy i porady