Czy jestem za gruba?

Tutaj pomożemy Ci w wyjściu z trudnych sytuacji. (obowiązuje Reda)
Regulamin działu
W tym dziale obowiązuje Reda.

Obrazek

Czy jestem za gruba?

Postprzez aneq6 » 9 mar 2010, o 17:43

Kompletnie nie mam pojęcia jak siebie obiekstywnie ocenić. Znajomi tez prawdy nie powiedzą. 162 i 52 kg. Prozaiczny problem, owszem, ale liczę na szczere i konstruktywne komentarze ;] Pozdrawiam.
aneq6
Użytkownik

Re: Czy jestem za gruba?

Postprzez Jóga » 9 mar 2010, o 17:47

Waga nie odnosi się tylko do wzrostu, ale do figury. Równie dobrze możesz to obliczyć przy użyciu współczynnika BMI i nie zakładać tematu.
Reszta jest kwestią tego, jak się prezentujesz, a tego nie powiemy Ci na podstawie wzrostu i wagi.
Ciągle jeszcze życie jest cudowne, gdy człowiek ma iluzję, że jest zdolny na metrze kwadratowym stworzyć cały świat.

B.H.
Obrazek
Jóga
-#Moderator

last.fm (1)

Postprzez Yenna » 9 mar 2010, o 20:35

Na moje oko jesteś w sam raz (patrząc na te liczby, które podalas), ale łatwiej ocenić po budowie ciała etc. Na przykład ja wyglądam, jakbym miała jakieś 8 kg mniej, a to działa w dwie strony...
"Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie. "
Kardanom fotografia
Yenna
Użytkownik

last.fm (1)

Postprzez exother » 9 mar 2010, o 21:03

Jakbyś podała jeszcze procent tkanki tłuszczowej, to o wiele bardziej ułatwiłoby określenie :razz:
Obrazek

She's so hot, she's so fine.
I thought it outa thousand times.
exother
-#Programista

Postprzez Mardak » 9 mar 2010, o 21:45

Zależy od budowy. Patrząc na liczby, to dla mnie za mało. Ja uwielbiam kobiety krągłe, nie grube ale ładnie zaokrąglone. I dlatego nie rozumiem odwiecznego problemu kobiet co do wagi. Wszystko zależy jak się kobieta prezentuje, a nie od tego ile jej waga pokazuje.
stoję twarzą w twarz
z własną szarością
delikatnym cieniem
w kącikach ust widzę
spłowiały uśmiech
zapomniany przez czas
realność gdzieś utkwiła
między jednym a drugim
nostalgicznym wspomnieniem
trzymam się mocno
tylko nie wiem czego
i zupełnie po co
Mardak
Użytkownik

Użytkownik miesiąca (1) Piszę poprawnie (1)

Postprzez Nina » 10 mar 2010, o 17:07

Według współczynnika BMI Twoja waga jest w normie, jednak tak jak już wcześniej zostało powiedziane, wszystko zależy od tego, jak jesteś zbudowana. Drugą sprawą jest to, jak według Ciebie wygląda osoba gruba.
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Postprzez Imaginacja » 10 mar 2010, o 19:03

Zgadzam się z poprzedniczkami, ponieważ o korzystnym wyglądzie decydują przede wszystkim proporcje, a nie tylko stosunek wagi do wzrostu. Do tego dochodzi pytanie: ile masz lat?
To, czy jesteś za gruba moglibyśmy stwierdzić gdybyś pokazała nam zdjęcia, a nie tylko podała liczby :)
"Moją historię znasz doskonale
Wiesz, kim jestem, nie raz z tobą rozmawiałem
Znasz to miejsce na pamięć, za często tu byłem
W powietrzu od emocji za gęsto, tak żyję.
"

— Grammatik
Imaginacja
-#Moderator

Postprzez kalejdoskopmarzen » 4 kwi 2010, o 20:16

Moim zdaniem nie jest za gruba , jesteś w sam raz , a nawet bym jeszcze na twoich miejscu przytyła . Wiem , bo moja siostra jest od ciebie 2 cm niższa , ma 160 i waży 52 kg i dobrze wygląda tak w sam raz , a nawet by było dobrze , gdyby przytyła :) Więc powinnaś się cieszyć i z wzrostu i z wagi : )
kalejdoskopmarzen
Użytkownik

Postprzez Alladyn » 5 kwi 2010, o 11:31

Ważysz tyle ile powinnaś. Mało jest facetów którzy lubię płaskie szkielety. Ja zawsze wolałem dziewczynę która ma lekką nadwagę niż niedowagę. Biust C chociaż musi być :P
Alladyn
Użytkownik

Postprzez Nina » 5 kwi 2010, o 12:57

Biust C chociaż musi być

Chociaż?! Tzn, że najlepiej D i więcej? Przecież to duże obciążenie dla kręgosłupa. Zresztą, według mnie, ogromniasty biust wcale nie jest ładny.
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Postprzez Alladyn » 5 kwi 2010, o 13:23

Nina napisał(a):Chociaż?! Tzn, że najlepiej D i więcej? Przecież to duże obciążenie dla kręgosłupa. Zresztą, według mnie, ogromniasty biust wcale nie jest ładny.

Czepiasz się słów. Po prostu C to taki rozmiar który najbardziej mi się podoba. Nie mów że to coś niezwykłego bo jest poro dziewczyn z rozmiarem C. Obciążenie dla kręgosłupa może i jest- no ale jak się ma przykładowo 160 cm i waży 45 kg no to owszem, wygląda to dziwacznie i stanowi dla kobiety problem.
Alladyn
Użytkownik

Postprzez Nina » 5 kwi 2010, o 15:44

Nie mów że to coś niezwykłego bo jest poro dziewczyn z rozmiarem C.

Wskaż mi, w którym miejscu powiedziałam, że miseczka c to coś niezwykłego. Powiedziałeś chociaż c, a to oznacza, że c jest minimum Twoich "oczekiwań".
Nina
Użytkownik

NK - forumzn.pl (1)

Postprzez Alladyn » 5 kwi 2010, o 15:47

Nina napisał(a):Wskaż mi, w którym miejscu powiedziałam, że miseczka c to coś niezwykłego. Powiedziałeś chociaż c, a to oznacza, że c jest minimum Twoich "oczekiwań".

Odniosłem takie wrażenie jakbyś chciała powiedzieć że dziewczyn z rozmiarem C jest o wiele mniej niż B czy A :572: No tak, C to takie minimum, D też lubię i nie wiem czemu to tak cię dziwi. :)
Alladyn
Użytkownik

Postprzez aneq6 » 6 kwi 2010, o 16:26

To raczej normalne, że faceci wolą dziewczyny z wiekszym biustem. Chociaż zdarzają się i tacy, co preferują B lub A. Ja osobiście zazdroszczę osobom, które posiadaja miseczkę D, poniewaz sama mam (jak dla mnie) mizerne B ;/ No cóż, fajne cycki to duży plus. Jak sie nie ma co sie lubi, to się lubi co się ma. Takie jest życie. :)
aneq6
Użytkownik

Postprzez Piękna133 » 9 lip 2010, o 18:12

Kompletnie nie mam pojęcia jak siebie obiekstywnie ocenić. Znajomi tez prawdy nie powiedzą. 162 i 52 kg.
moja rada: nigdy nie wpadnij w takie gówno co ja. Nie jestem chora (chyba- nie robiłam badań) ale jakiś rok temu zaczął się u mnie tego typu problem, że mimo bardzo dobrego BMI-w normie z tendencją spadkową przestałam jeść. W szkole spędzam 8-9 h dziennie rano jadłam śniadanie a drugi posiłek to godzina 18... podobno straciłam na wadze chodź sama tego nie zauważałam. wszystko było dobrze dopóki nie miałam okresów gdy wieczorem potrafiłam pomieszać wszystko- lody, rodzynki, kanapki, jogurty dosłownie wszystko co miałam w lodówce po trochu... to koszmar. Obecnie staram się z tego wyleczyć. Nie potrafię się zmuszać do jedzenia nie o "moich porach". Ostrzegam przed tym!!! są wakacje a ja przez zmuszanie się do jedzenia przybyłam 5 kilo ale mam nadzieję, że niedługo znowu spadnie bo jak mam uregulowany system żywieniowy to wszystko jest dobrze :|
"Odważni nie żyją długo, ostrożni nie żyją wcale
Piękna133
Użytkownik

Następna strona

Powrót do Problemy i porady